floare_sus

Bunătăţuri de sezon

De semănat,… poate, da’ nu prea, şi nici de loc, nu poci zice. Toba-i tobă! Îi mai grasă, s-amănă c-o răcitură pusă-n maţ, numa că la răcitură îi dai usturoi, chiper şi sare, dară toba are şi-o undă de dafin, ş-un praf nucşoară, c-aşa iese cu reşpect pentu gust, chit că zic unii că aşe-i ţărănescă. Nu-i bai, avem şi d-alaltă. Cu bob de enibahar, în loc de dafin şi nucşoară.

N-o fi atent aici… mă, d-apăi caltaboşu, îi un fel de neam de lebăr, dacă te gândeşti… Pui carne şi ficat, nişte măruntaie-alese, ceapă, cimbru şi chiper, şi boabe de enibahar numărate. Samănă cu lebăru, da nime-n neamu meu n-o greşit să puie, de Crăciun, lebăr în loc de caltaboş, pă foc. Îi altceva, ştii ce zic…

Tobă
Tobă
0…+4°C, 10 zile
Drob
Drob
0…+4°C, 10 zile

floare_jos